Romana

From Techrights

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
m (Moved a personal note from the main body into a footnote)
Line 2: Line 2:
* O campanie "FUD" (engl: Fear, Uncertainty and Doubt -- rom: Teama, Nesiguranta si Indoiala) indreptata impotriva utilizatorilor si distribuitorilor de sisteme GNU/Linux. Similar cu activitatile SCO.
* O campanie "FUD" (engl: Fear, Uncertainty and Doubt -- rom: Teama, Nesiguranta si Indoiala) indreptata impotriva utilizatorilor si distribuitorilor de sisteme GNU/Linux. Similar cu activitatile SCO.
-
* Alte contracte privind portofoliile de patente ale unor companii ce dezvolta in jurul platformei GNU/Linux, ex: Linspire, Xandros, TurboLinux.
+
* Alte contracte privind portofoliile de patente ale unor companii cu activitati ce evolueaza in jurul platformei GNU/Linux, ex: Linspire, Xandros, TurboLinux.
* Procese intentate impotriva ecosistemului Linux pe baza patentelor (ex: FAT/TomTom)
* Procese intentate impotriva ecosistemului Linux pe baza patentelor (ex: FAT/TomTom)
-
* "Redefinirea" termenului open-source de catre Microsoft (definire cu totul eronata, astfel incat sa devina cat mai convenabil pentru planurile si metodologiile lor in afaceri)
+
* Redefinirea termenului ''open-source'' de catre Microsoft <sup>[[#fn-1|[1] ]]</sup>
-
* Promovarea unor eforturi de falsa "inter-operabilitate", in detrimentul unor standarde internationale (ex: ODF)
+
* Promovarea unor eforturi de asa-zisa "inter-operabilitate", in detrimentul unor standarde internationale (ex: ODF)
-
* Introducerea de pachete software supra-saturate de patente in cadrul proiectelor Linux (ex: Mono, Moonlight), ce conduc la obligatii legale si promoveaza platformele Microsoft ca si standarde primordiale
+
* Introducerea de pachete software afectate de patente exagerate in cadrul proiectelor Linux (ex: Mono, Moonlight), ce conduc la obligatii legale si promoveaza platformele Microsoft ca standarde primordiale
 +
 
 +
 
 +
# <span id="fn-1">'''N.a.''' ''Re-definire cu totul eronata, astfel incat sa devina cat mai convenabil pentru planurile si metodologiile lor in afaceri''</span>

Revision as of 18:53, 31 January 2010

Site-ul Boycott Novell a aparut ca urmare a unei intelegeri privind portofoliul de patente intre Novell si Microsoft, un monopolist abuziv. Novell a cautat sa finalizeze acest contract, ce a declansat urmatoarele:

  • O campanie "FUD" (engl: Fear, Uncertainty and Doubt -- rom: Teama, Nesiguranta si Indoiala) indreptata impotriva utilizatorilor si distribuitorilor de sisteme GNU/Linux. Similar cu activitatile SCO.
  • Alte contracte privind portofoliile de patente ale unor companii cu activitati ce evolueaza in jurul platformei GNU/Linux, ex: Linspire, Xandros, TurboLinux.
  • Procese intentate impotriva ecosistemului Linux pe baza patentelor (ex: FAT/TomTom)
  • Redefinirea termenului open-source de catre Microsoft [1]
  • Promovarea unor eforturi de asa-zisa "inter-operabilitate", in detrimentul unor standarde internationale (ex: ODF)
  • Introducerea de pachete software afectate de patente exagerate in cadrul proiectelor Linux (ex: Mono, Moonlight), ce conduc la obligatii legale si promoveaza platformele Microsoft ca standarde primordiale


  1. N.a. Re-definire cu totul eronata, astfel incat sa devina cat mai convenabil pentru planurile si metodologiile lor in afaceri
Personal tools
Search entire domain
Stories