Romana

From Techrights

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search

Schestowitz (Talk | contribs)
(New page: Site-ul Boycott Novell a aparut ca urmare a unei intelegeri privind portofoliul de patente intre Novell si Microsoft, un monopolist abuziv. Novell a cautat sa finalizeze acest contract, ce...)
Newer edit →

Revision as of 15:26, 31 January 2010

Site-ul Boycott Novell a aparut ca urmare a unei intelegeri privind portofoliul de patente intre Novell si Microsoft, un monopolist abuziv. Novell a cautat sa finalizeze acest contract, ce a declansat urmatoarele:

    * O campanie "FUD" (engl: Fear, Uncertainty and Doubt -- rom: Teama, Nesiguranta si Indoiala) indreptata impotriva utilizatorilor si distribuitorilor de sisteme GNU/Linux. Similar cu activitatile SCO.
    * Alte contracte privind portofoliile de patente ale unor companii ce dezvolta in jurul platformei GNU/Linux, ex: Linspire, Xandros, TurboLinux.
    * Procese intentate impotriva ecosistemului Linux pe baza patentelor (ex: FAT/TomTom)
    * "Redefinirea" termenului open-source de catre Microsoft (definire cu totul eronata, astfel incat sa devina cat mai convenabil pentru planurile si metodologiile lor in afaceri)
    * Promovarea unor eforturi de falsa "inter-operabilitate", in detrimentul unor standarde internationale (ex: ODF)
    * Introducerea de pachete software supra-saturate de patente in cadrul proiectelor Linux (ex: Mono, Moonlight), ce conduc la obligatii legale si promoveaza platformele Microsoft ca si standarde primordiale
Personal tools
Search entire domain
Stories